Millennium Iconoclast Museum of Art
Get up stand up | 9 Mei 2018 - 6 Januari 2019
Het Millennium Iconoclast Museum of Art, ook wel bekend als het MIMA is een jong hip museum waarbij diverse onderwerpen ter sprake komen in de getoonde exposities. Vaak gaat het niet om de kunstenaars, maar de verhalen die de werken vertellen. Een museum waar ze niet bang zijn om controversieel te zijn. Deze keer de expositie Get up Stand up, waar posters centraal staan.
Posters zijn geliefd door de relatief goedkope en snelle wijze van productie en verspreiding, het is het middel van actievoerders. Tijdens deze expositie worden niet alleen de iconen van die tijd getoond, maar zijn ze gecentreerd om een paar onderwerpen. Populisme, vrijheid, verandering, gelijkwaardigheid en bewustwording. Dit zijn slechts enkele van de vele thema’s die voorbijkomen. De iconische gebalde vuist die opgestoken wordt op een rode achtergrond komt voorbij, maar ook moderne posters waarbij het net een glossy cover van een mode magazine is, waar ze aandacht vragen voor het milieu.
De posters zijn speels, confronterend en het is direct duidelijk waarvoor ze dienen. Echt een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met marketing en communicatie. 
Als kunstadviseur zijn posters geweldig om mee te werken. Toegankelijk in prijs en vaak ook in relatief grote oplagen te krijgen. Hierdoor is er voor iedereen wel een te krijgen. Het lastige bij posters als in deze expositie is de kracht van de boodschap. De boodschap is meestal bedoeld controversieel, provocerend en schokkend, om de aanschouwer uit te dagen om over het onderwerp na te denken. Dit kan in sommige gevallen enorm aanslaan, maar je kunt ook zeker bij een breder publiek de plank goed mis slaan als de context ontbreekt.  Mijn advies, als je er voor kiest om een controversieel onderwerp te tackelen, kies iets met humor dan zit je altijd goed.​​​​​​​